ETM MÜHENDİSLİK DESTEK / FORUM
Eylül 02, 2010, 08:32:52 pm *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Yanıtla  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Elektronik müh. İş imkanları  (Okunma Sayısı 2080 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
SERHAN ÖZCANDAN
Ziyaretçi
« : Ağustos 27, 2007, 01:19:23 pm »
Bu mesajı alıntı ile cevaplaAlıntı Mesajı değiştirDeğiştir

e-türkiye gurubunda gördüm mailinizi.
bir fikir danışacağım yardımcıı olursanız sevinirim.oğlum bu sene ünversite sınavına girdi
ısrarla inşaat istememize rağmen elektronik mühendisliği nasip oldu.inşaat müh.bitirse
bir arsa alınır çocuk hayatını tanzim eder,rahat eder diye düşünmüştük,
elektronik,te sizin alanınıza giriyor,iş aramayacağına göre ne yapabilir,
bu konuda fikriniz olursa rica edecektim.teşekkürler selamlar.SERHAN ÖZCANDAN
Moderatöre Bildir   Logged
RamazanKUZU
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Ağustos 27, 2007, 01:55:23 pm »

SERHAN BEY,

Öncelikle, oğlunuz için hayırlı olsun.

Meslek secimi çok önemli. Liseyi bitirmiş gençlerin, kendilerini tanıma ve meslek ( HAYAT) seçimini yapabilmeleri için ciddi bir rehberlige ihtiyaçları vardır.

Bence kötü meslek yok. Kişiye uygun olmayan meslek var.

Oğlunuz tanımıyorum, seçimi kendisi yaptıysa sanırım kendine uygun olan mesleği seçmiştir.

Elektrik mühendisliği ve Elektronik mühendisliği farklı mesleklerdir. Fakat sanayinin isteği ve gelişen sartlardan dolayı Elektrik ve elektronik mühendisliği diye bir bölüm ortaya çıktı. Yani hem elektronik hem elektrik dersleri görüyorlar. 3. sınıftan itibaren branş seçerek uzmanlasıyorlar.

Öncelikle oğlunuz Elektronik mühendisliğinde mi okuyor.

Elektrik elektronik mühendisliğinde mi okuyor.
serhan özcandan
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Ağustos 28, 2007, 12:27:12 am »

mailime cevap yazdığınız için teşekkür ederim ramazan bey.

elektronik mühendisliğinde okuyacak
Ramazankuzu
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Ağustos 28, 2007, 10:49:19 am »

Elektronik mühendisliği, zayıf akım ve telekominikasyon üzerine çalışır.
Sistem mühendisi, haberleşme mühendisi, yazılım mühendisi gibi alt dallara ayrılıyor.

Oğlunuz üniversite sürecinde birini seçecektir. Önemli olan oğlunuzun stajlarını düzgün yapması hatta satjları bitse bile part time bir yerde çalışmasıdır. Bu sayade öğrenci hem pratik yapıyor hemde piyasayı tanıyor. Kendine göre bir alan seçmekte zorlanmıyor. En önemlisi piyasa onu tanıyor.

Elektronik  mühendisliğinde tekno kentlerde kurulan şirketlerde çok kolay iş bulabilir. Savunma sanayine iş yapan şirketlerde kolay iş bulabilir. AR-GE departmanı olan işletmeler özellikle yazılım mühendisi aramaktadır. Bu yazılım mühendisi zandedilgi gibi bilgisayar mühendislerinin yazdığı proğramları değil. Çalışan bir sistemi kontrol eden eprom ve pic gibi işlemcilerin yazılımları.
Örn. Çamaşır mak, TV gibi.

Savunma sanayinde ise özellikle bu şirketler Ankara'da benim bile hayretle izlediğim çalışmalar yapıyorlar. Gurur duyuyorum. Örn. Koku sensörlü mayın dedektörü. Bu şirketler diğer ülkelerin ordularınada hizmet üretebiliyorlar. Yani artık teknlojiyi biz satıyoruz.

Haberleşmede Türk Telekomdan tutunda, cep operatörleri, ADSL ve özel telekom sirketleri gibi bir çok yerde iş imkanı buluyor. Hatta çoğu zaman teknik kısımdfa değil idari yönetim kadrosunda bile çalışabiliyorlar. Örn. Alım Satım, Personel, Satış ve Pazarlama.

Burada oğlunuzun seçimi önemli. Satış Mühendisi olabilir, İşletme bakım mühendisi olabilir, AR-GE mühendisi olabilir, Yazılım mühendisi olabilir.

FAKAT kötü bir durum var.

Kendi bürosunu acamaz. Yani serbest olarak kendisinin çalışması çok zor.

Elektrik Mühendisleri odasının verdiği. Serbest Müşavir Mühendis belgesi. SMM belgesi, sadece elektrik mühendisleri yada elektrik elektronik mühendislerinin elektrikj derslerini seçmiş kişilere veriliyor.

İnşaatlara elektrik projesi cizmek için bu belge şart. Trafosu olan fabrikalara danışmanlık yapabilmek için bu belge şart.

Elektrik Mühendisleri odası. bu onuda 2005 yılından itibaren bir çok SMM yi iptal etti. Gerçi durum mahkemede ama sıkıntı yaşanıyor.

Ama genede, Elektronik mühendisi, güvenlik kameraları, güç elektroniği elemanları ( Hız kontrol v.s.)  gibi alanlarda kendi bürosunu  açar. Ama diplomanın bir önemi olmadan sadece aldığı eğitim ve piyasaya kendisini ispat etmesi gerekmekjtedir.

Yani kısacası Elektronik Mühendisi İmza atıp para kazanamıyor.

Eğer Denizliye yakın bir yerdeyseniz, oğlunuzla tanışmak isterim.

İyi günler

kaankirmc
Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Ocak 23, 2009, 12:31:01 am »
Bu mesajı alıntı ile cevaplaAlıntı

mbr ben elektirik elektronik müh okuyorum 1. sınıf öğrencisiyim benim dize bi sorum olacak biz 3. sınıfta elektirik ve elektronik ayrılacağız ben elektronik seçmek istiyorum ama duyduğuma göre elektirik müh daha fazla iş imkanı var mış sizce ben nasıl bi yol izlmeliyim
Ramazan KUZU
Administrator
Full Member
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Ocak 24, 2009, 02:17:34 pm »

AMAN KAAN DİKKAT

bizim bu elektrik mühendisleri odası,

yani kısaca EMO nun çok garip uygulamaları var.

Transkipinde önceden belirlenen 6 dersi almamış mühendislere, elektrik SMM belgesini
vermiyorlar. ELEKTRONİK yada ASANSÖR SMM belgelerini veriyorlar.
ELEKTRONİK SMM ne işe yarar bilmiyorum. Bilemde yok.Ama isteyene veririz diyorlar.
ASANSÖR SMM asansör proje ve uygulama yetkisi tanıyor.

ELEKTRİK SMM ise

proje yetkisi
işletme sorumluluğu yetkisi
TUS teknik uygulama sorumluluğu yetkisi,
topraklama ölçüm yetkisi ....v.s.
gibi yetkileri var.

yani yetki demek iş imkanı demektir.

Elektronik sececeksende transkipinde bu 6 ders olsun. Bunu EMO subelerinden yazılı olarak iste.
Daha sonra elinde kanıt olması için çünkü çok arkadaş bu işte mahkemelk oldu.

ETM Mühendislik ve proğramlar için

http://www.etm.com.tr
elkmuh
Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Şubat 08, 2009, 10:48:08 pm »

EMO artık 6 ders uygulamasını bıraktı. elektrik-elektronik mühendisliği okuyan arkadaşlar için elektrik makinaları (elektromekanik enerji dönüşümleri) , elektrik tesisleri derslerinden yani enerji iletim,üretim,dağıtım dan birisi ve yüksek gerilim tekniği ni zorunlu kılıyor artık.bu 3 dersi alan arkadaşlar 1kv altı ve 1kv üstü SMM belgesi alabiliyor. elektronik mühendisliğinde okuyan arkadaşlar ise bu 3 dersi aldıkları takdirde sadece 1 kv altı tesislerde imza yetkisine sahip olabiliyor.
ehm mühendisliği
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Temmuz 27, 2010, 10:04:28 am »

merhaba, iyi günler. yıldız teknik üniversitesi elektronik ve haberleşme mühendisliği son sınıf öğrencisiyim.dal seçiminde ise haberleşmeyi seçtim. Şu an yaz döneminde 60 iş günlük stajımı g.tepe türk telekomda telekomunikasyon uzmanlığında devam ettiriyorum. stajım bittikten sonra mezun olmadan önce bölümüm ile ilgili bir firmada part -time işe girip iş hayatına atılmadan önce kendimi geliştirmek istiyorum. Tavsiye edebileceğiniz şirketler var mı? Ayrıca tecrübeli ağabeylerim varsa vermek istiyecekleri nasihatleri seve seve dinlerim. iyi günler, iyi çalışmalar.
ali
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Ağustos 19, 2010, 11:35:30 am »

Ben bu sene akdeniz üniv. elekr. ve elektronik müh. kazandım.Bu bölümü bitirdiğimde iş imkanı olur mu yoksa bende işsizler ordusuna mı katılırım görüilerinizi almak istedim...
Sayfa: [1]
  Yanıtla  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.9 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 9.142 Saniyede 21 Sorgu ile Oluşturuldu